Винахідницька і патентно-ліцензійна робота є невід’ємною частиною діяльності наукових робітників та інших працівників, діяльність яких має творчий характер, та інших сферах народного господарства. Сучасний науковець, працівник сфери інформаційних технологій повинен володіти глибокими знаннями в галузі науки і техніки, а також основами створення, набуття прав, охорони, захисту і комерційної реалізації об’єктів права інтелектуальної власності.

Цей курс стане базовим для формування творчого потенціалу, необхідного для самостійної постановки нових професійних завдань, виявлення і оформлення об’єктів творчості, оцінки їх патентоспроможності, їх правового захисту. Курс базується на попередніх знаннях із фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін.

Право інтелектуальної власності базується на положеннях Конституції України, окремих кодексів, багатьох законів, а також відомчих нормативно-правових актів.

Оволодіння курсом інтелектуальної власності передбачає здобуття студентами необхідних знань під час лекцій, практичних занять та в ході їх самостійної роботи.

При вирішенні конкретних практичних завдань з окремих тем студентам слід уважно ознайомитися з умовами і змістом таких завдань, суттю і основними напрямами їх вирішення, якомога більше спираючись при цьому на положення окремих статей відповідних кодексів та іншого законодавства.