Система галузі трудового права поділяється на дві частини - Загальну та Особливу. До Загальної частини відносяться норми, що є єдиними для всіх трудових відносин, визначають принципи правового регулювання, джерела трудового права України, класифікують суб’єктів трудового права, визначають правове становище професійних спілок і трудових колективів, поняття, порядок підготовки та укладання колективних договорів, класифікують правові відносини, що виникають із застосування праці, визначають поняття працевлаштування та його правові форми.

У Загальну частину навчального курсу «Трудове право» входить вчення про поняття предмета, метода та системи трудового права, його джерел, основних принципів правового регулювання праці, правового статусу суб’єктів трудового права, відповідних видів правовідносин, прав трудових колективів, профспілкових органів в сфері праці, колективний договір та угоди. У Загальній частині науки трудового права вивчаються проблеми, які мають крізний характер  для всієї галузі трудового права та його науки, а в Особливої – більш вузькі проблеми по окремим інститутам даної галузі.

Особлива частина будується по інститутам як сукупність однорідних правових норм. При цьому інститути розташовані послідовно у відповідності з динамікою виникнення та розвитку трудових правовідносин. До Особливої входять норми, що регулюють певні елементи трудових відносин, порядок виникнення, зміни та припинення трудових відносин, тривалість праці та відпочинку, види оплати праці, порядок і строки виплати заробітної плати, питання внутрішнього трудового розпорядку, дисциплінарної і матеріальної відповідальності працівників, визначають здорові та безпечні умови праці, спеціальні правила щодо охорони праці жінок, неповнолітніх і осіб з пониженою працездатністю, державні органи по здійсненню нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, питання підготовки працівників і підвищення їх кваліфікації, пільги працівникам, які поєднують роботу з навчанням, порядок розгляду індивідуальних і колективних трудових спорів (конфліктів).

Система галузі та система навчального курсу «Трудове право» хоча і будуються за системою галузі, але з нею не співпадають, оскільки предмет та мета у них є різними.

Вивчення академічного курсу «Трудове право» базується на положеннях Конституції України, окремих кодексів, насамперед Кодексу законів про працю (далі – КЗпП), багатьох  законів, а також відомчих нормативно-правових актів.

Оволодіння курсом трудового права передбачає здобуття студентами необхідних знань під час лекцій, практичних занять та в ході їх самостійної роботи.  

При вирішенні конкретних практичних завдань з окремих тем студентам слід уважно ознайомитися з умовами і змістом таких завдань, суттю і основними напрямами їх вирішення, якомога більше спираючись при цьому на положення окремих статей відповідних кодексів та іншого законодавства.